This is the shit


Ja, nu när jag har laddat med blåbär så behöver jag inte snåla på godsakerna. Jag kokade sylt av en liter bär efter Leilas recept.

Oh, herregud. Ska du koka blåbärssylt en gång i livet så gör denna och använd den avgörande vaniljstången. Jag halverade receptet, så okej – jag snålade i alla fall.

Ingredienser:
2 liter blåbär
3 dl strösocker
3 dl syltsocker
1 färsk vaniljstång

Gör så här:
1. Varva blåbär, strösocker och syltsocker i en stor kastrull.
2. Skåra vaniljstången, skrapa ur fröna och lägg både frön och stång i kastrullen. Hetta långsamt upp under omrörning.
3. Låt sylten koka i cirka 15 minuter. Skumma väl. Lyft upp vaniljstången.
4. Häll upp sylten på väl rengjorda och varma burkar och förslut dem. Förvara i kylen.

2 kommentarer

Lämna ett svar till Johanna Lindqvist Avbryt svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *