Lucka 8



Visst är de söta, miniatyrhusen? Och så roliga att göra. Strössel finns i alla möjliga färger och former och att dekorera husen är det stora nöjet. Vill du testa? Häng med.

Skriv ut ritningen här nedan eller rita upp delarna enligt måtten och klipp ut. För över på utkavlad pepparkaksdeg och skär ut. Gör två väggmallar, två takmallar och så vidare, så går det lättare.

Grädda i ugn tills du får en fin färg på husdelarna och låt dem svalna ordentligt på plåten.

Smält strösocker i en stekpanna och limma försiktigt ihop delarna. börja med en lång- och kortsida av väggarna. Gör sedan motsatta hörnet och sätt ihop med det första. Limma takdelarna och sist dörren. Akta dig för det smälta sockret som blir overkligt varmt.

När husen har satts ihop och sockret svalnat ordentligt är det dags att dekorera. Jag har brett på kristyr på taken och sedan doppat i strössel. Dörren och knutarna har jag hällt strössel över efter kristyrpåstrykning. En stuga fick marschmallows på sig.



Efter pyntet ställde jag husen på bomull och sedan fick tomtar och julpynt ta plats. Bakom och i husen lade jag en ljusslinga som gör den lilla byn extra mysig. Och jag kan berätta att det är en by som doftar ljuvligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *