Inte var väl benen så tjocka?

Ibland när jag tittar på gamla bilder av mig själv kan jag tänka ”Men varför tyckte jag att jag var tjock då? Det var jag ju inte.” Tänk så mycket som tog min energi, men som egentligen med lite distans, var helt onödigt att grubbla över. Varför lägger vi så mycket tid på att tänka på det som är dåligt?

Min mormor, som är 93 år, kan än i dag, trots sin demens, prata om sina tjocka ben. Hon har av någon anledning alltid tyckt att hon haft det. Något som bara hon sett och mått dåligt över. Så himla onödigt.

Jag brukar tänka på den här gamla dängan av Baz Luhrmann ibland. De råd han ger är ju så bra, och sanna. ”You are NOT as fat as you imagine” och ”Don’t read beauty magazines. They will only make you feel ugly.”
Och det allra viktigaste: ”Trust me on the sunscreen.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *