Lite spenat mellan tänderna

2-bröd, lasagne, tvättnötter 043
Köttskatt eller inte – vi och miljön mår bättre av att äta mer vegetarisk mat. Prova min paradrätt, spenatlasagne.
3-bröd, lasagne, tvättnötter 046
Ingredienser:
Tomatsås:
1 gul lök.
500 g krossade tomater
75 g smör eller margarin
1 tsk salt
Spenatfyllning:
2 paket fryst, tinad bladspenat
120g getost
250 g kvarg
200 g creme fraiche
2 ägg

lasagneplattor
4 dl grädde
riven ost, gärna Västerbottenssorten

Gör så här:
– Sätt ugnen på 200 grader.
– Hacka löken och lägg i kastrull tillsammans med tomater och salt. Låt puttra på spisen medan du gör resten av fyllningen.
– Krama ut vattnet ur spenaten och blanda med kvarg, creme fraise, ägg och grovt riven getost.
– Häll hälften av grädden och hälften av tomatsåsen i botten av en ungssäker form. De ska täcka hela botten.
– Lägg i ett lager lasagneplattor så att de täcker hela ytan. Lägg på spenatröra och bred ut jämt. Varva lasagneplattor och spenat en gång till och avsluta med plattor högst upp. Häll på resten av grädden och tomatsåsen. Bred ut detta jämt så att lasagneplattorna är helt täckta. Strö över riven ost.
– Tillaga i mitten av ugnen i cirka 30 minuter.
– Servera gärna med sallad och bröd.

6 kommentarer

  1. Hej! När du skriver 2 paket fryst tinad bladspenat – vad är det för paket du använder? Dom kommer ju i olika storlekar. Jag vill så gärna prova receptet, men vill inte göra fel. =) Hoppas hoppas att du ser den här och svarar.

    • Hej,
      Jag brukar köpa Icas påsar med fryst bladspenat. Jag tror en påse är 250 g. Kom ihåg att krama ur vattnet ur spenaten efter att den tinat, annars blir lasagnen så blaskig. Hoppas du testar receptet. Det kommer du inte att ångra! Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *