Herrehjärtanes vad gott

*** Local Caption ***
På torsdag är det Alla hjärtans dag. Fira med att bjuda dina älskade på finfika med kärleksbudskap. Jag har gjort kakan med brownies men det går att använda kladdkaka eller chokladkaka i stället.
*** Local Caption ***
Storasyster, kompis Alice och lillasyster godkänner bakverken.
*** Local Caption ***
BROWNIES
Ingredienser:
250 g mörk choklad
250 g smör, rumstempererat
3 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 äggulor
1 tsk bakpulver
4 msk kakao
2 dl mjöl

Gör så här:
– Smält chokladen in vattenbad. Vispa smör och socker poröst. Tillsätt vaniljsocker, ägg och äggulor. Vispa tills smeten är slät.
– Blanda ner den smälta chokladen lite i taget. Rör i bakpulver, kakao och mjöl.
– Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsfast form och häll i smeten. Grädda 160 grader i ca 35 minuter. Testa med en sticka om kakan är färdig, den ska vara lite kladdig. Ta ut ur ugnen och låt svalna i formen.

HALLONSMÖRKRÄM
Ingredienser:
140 g smör, rumstempererat
340 g hallon, färska eller frysta
1,5 tsk pressad citronsaft
6–7 dl florsocker
en nypa salt
mjölk att späda ut med

Gör så här:
– Koka hallonen tills bären är mosiga. Sila hallonen så att alla frön försvinner och häll tillbaka såsen i pannan. Koka ner den tills du har 0,6 dl kvar. Låt svalna.
– Vispa smör fluffigt och tillsätt hälften av florsockret, hallonsåsen, citronsaften och salt.
– Rör om ordentligt. Tillsätt resten av florsockret. Späd ut med teskedar av mjölk om krämen blir för tjock.

Gör dina hjärtan så här:
– Tryck ut hjärtan ur chokladkakan med hjälp av pepparkaksformar. Storleken väljer du själv. Jag gjorde små hjärtan.
– Dela dem i två lager.
– Fyll en sprits med hallonsmörkrämen och spritsa på ett delat hjärta. Lägg på den andra delen.
– Pudra florsocker över kakorna.

Om du testar att baka dessa, hör gärna av dig. Lämna en kommentar och berätta hur det gick!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *