Min andra familj

1-kibbutz
År 1994 åkte jag till Israel för att jobba som volontär på en kibbutz. Där träffade jag människor från hela världen som blev min andra familj och många av oss har fortfarande kontakt i dag. På bilden syns jag, Catharina och David. Vi hade hittat vintermössor för ortodoxa judar som vi provade. Vi skulle se tuffa ut på bilden och jag misslyckades som vanligt.

Att beskriva denna tid i mitt liv skulle kunna bli en bok. Jag nöjer mig här med ord som fantastiskt, inte som något annat och något av det bästa jag gjort.

Låt mig ändå dra en liten historia från denna tid i mitt liv. Det var nämligen så att arbetet i köket på dagarna avlöstes med partaj på kvällarna. Hade vi något att fira så gjorde vi det i dagarna tre. Åtminstone. Och varje kväll spelade vi ett kassettband. Det var en tidigare volontär från Sydafrika som gjort ett blandband han lämnat kvar. Där fanns låtar av Nirvana, U2, Pixies men även av Rodriguez. Känner du till honom? Om du sett filmen Searchin for Sugerman gör du det definitivt.

Hans låtar blev för oss ett soundtrack för vår tid på kibbutzen, men jag hade ingen aning om hans historia. Inte förrän nu – 2013. Jag må vara sist på bollen, men jag har nyligen sett dokumentären om honom, en helt otrolig historia, och jag blev helt fascinerad. Och extra speciellt blev det eftersom jag lyssnat så mycket till hans låtar.

Här är till er – min andra familj (minus Gommorah av Rodriguez som jag inte hittar). Kärlek!

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *