Sommardrömmar som gror

4-mammas frön 113
Solens strålar blir varmare och varmare och alla trädgårds- och odlingsälskare börjar vakna ur sin dvala. Det är dags att planera för sommar, rabatter och trädgårdsland.
Frön som bildar verbena, heliotrop, pysslingkrage, tomat och gurka pillas ner i jorden och börjar gro. Det finns hopp om liv. Mamma är igång för fullt. Vattningen är viktigast att hålla koll på.
2-mammas frön 094
Att förkultivera innebär att man sår frön inomhus i såjord. När de sedan bildar små plantor skolar man om (planterar) dem i kraftigare jord. När faran för nattfrost sedan är förbi är det dags att plantera ut växterna. Detta gör man till exempel med sommarblommor och perenner som har lång utvecklingstid.1-mammas frön 023
Vill du odla tillsammans med barn? Det brukar ofta vara väldigt kul och spännande. Och inte undra på det. Att plantera ett frö och sedan se det växa till en blomma eller grönsak är ju fasinerande för de flesta. Det finns några jättefina böcker för barn i ämnet. En av dem är ”Odla med Tuva” av Sofi Hjort och Lisa Moroni. Tuva testar att så frön, göra fågelmat, groddar, binda en midsommar krans och mycket mer. En väldigt pedagogisk och lärorik bok.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *