Att så sitt liv

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Jag hörde om en man som önskade sig en motorcykel när han var yngre. Pengarna saknades inte. Nu är han gammal men köpet blev aldrig av. Tänk om han gjort slag i saken. Tänk om han vågat. Han hade nog fått lite mer glädje i sitt liv. Så dumt att avstå från drömmar för att man inte vågar.

Jag tänker att man skördar det man sår. Säkerligen oftast utan att vara medveten om att det är så. Jag tror också att man kan få saker att hända, att det finns sätt att få bollar i rullning genom att ta saken i egna händer. Livet blir lite roligare så också. Går man bara runt i sina vardagsrutiner utan att sväva ut det minsta blir det inte så spännande. Är man nöjd med det så är det bra, men själv tycker jag om när det händer något överraskande.

Boka resan. Ordna festen. Prata med grannen. Gå på konserten. Bjud någon på middag. Sök nytt jobb. Börja måla. Cykla på vägar du aldrig trampat längst förut. Våga. Vad är det värsta som kan hända där bakom kröken?

4 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *