Priset på drivmedel kommer att fördubblas

Dieslpriset kommer att stiga våldsamt framöver. Det beror på att vi har en regering som inte sätter sig in i vad som händer och vilka konsekvenser det får för jobben men även för dieselpriset.

Det är det nya svaveldirektivet som är boven där man i våra hav ska ner på 0,1 svavel i dieseln till år 2015. Våra hav bottenviken bottenhavet är de som fått de hårdaste kraven på svavel medan man på vissa ställen kan köra med svavelhalter på 4,5 alltså 45 gånger hårdare krav.

De befintliga fartygen kommer då att köra på vanlig diesel medan nya har andra motorer och annan rening. Diesel blir en bristvara och priset kommer säkert upp till 20-25 kr. Vi som köpt en miljödiesel får i det närmaste dubbelt så högt pris.

Hur dyrt det blir för jordbruk, skogsbruk, och gruvindustri kan man ju bara ana och jobb kommer att försvinna. Enligt Catarina Elmsäter Svärd ska sjöfarten kompenseras på hamnarnas årsmöte

Jag har så svårt att fatta att regering och riksdag inte sätter sig in i frågor som kan få så negativa konsekvenser för jobben och svenskarna som privatpersoner jämfört med många andra länders industri och befolkning

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *