Det finns partier som inte vill ha ett IKEA i Umeå

Två partier i Umeå vill inte ha IKEA i Umeå. I går framkom det tydligt i Fullmäktige att Jan Hägglund Arbetarpartiet och Miljöpartiet inte vill ha IKEA till Umeå.

Hägglund försöker dölja det genom att hänvisa till att de kan lokaliseras på andra platser men det finns inget annat alternativ för att de ska etablera sig i Umeå. Så enkelt är det. Miljöpartiet har i stort sett samma uppfattning. 

Den detaljplan som behandlades i byggnadsnämnden förra veckan visar på att det är ett lämpligt område inte minst med hänsyn till miljöfrågorna. 

Däremot röstade Miljöpartiet avslag på detaljplanen efter att först ha yrkat återremiss med hänvisning till trafiken. Det finns få IKEA som ligger så nära till som Umeå och så lätt att kollektivtrafikförsörja och därmed genererar lite trafik. Oavsett var IKEA skulle läggas genererar det trafik och Ersboda har tillräckligt med trafik redan idag. 

Förhoppningsvis är vägpaketet klart 2016 och det är det som löser miljö och trafikproblemen i Umeå men de som inte vill ha IKEA har även sagt nej till att lösa problemet med luftföroreningarna med de vägar som byggs utan har velat ha kvar E4 mitt igenom stan. Vid nästa kommunfullmäktige kommer ni att få se vilka som vill ha ett IKEA i Umeå 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *