Alla fester ska betalas av någon som är kunder och skattebetalare

Har regeringen verkligen koll på de egna. Nu har det kommit fram att den statliga stiftelsen för strategisk forskning festat för  miljonbelopp om man ska tro på Dagens Nyheter DN. Just om man ska tro på DN. 

När man synade tillväxtverket är det tveksamt om alla belopp som var skrivna som fest verkligen var fest och i det fall har ju Lugnet som var chef tagit bladet från munnen i Haparandabladet

Ska man tro DN har det festats för forskningspengar på sitt 15 års kalas. DN säger att man betalt 9,3 miloner till en festfixare och man vet inte vad pengarna gått till och man gjort det utan upphandling.
                                        
Regeringen ska ju ha koll på sin verksamhet och ha klara och tydliga regler. Nu har det inte framkommit vilken typ av fester det varit och om de varit till för de anställda eller om forskare även fått delta.

Ibland känns det nästan som om en del avslöjande görs för att vilseleda från den politik som regeringen för och som misslyckats helt när det gäller jobb och utbildningspolitiken. Man vill säga att de som också jobbar åt staten slösar med medel och ska inte få ha någon fest och att det drabbar skattebetalarna.

Det finns mycket fester även i det privata näringslivet och det finns de som har stor representation och även det ”drabbar ” skattebetalarna då festerna är avdragsgilla. Det drabbar även företagens kunder för de får betala för dessa fester på priserna på varorna och jag har ju tidigare haft upp detta om vissa tidningars representation när  annonsförsäljarna har sina kalas.

Jag är inte emot att både privata bolag och offentlig verksamhet ska kunna ha fester för sin personal men det kräver måttfullhet och sans och offentlighet när det gäller skattepengar men det vore inte fel om allt som redovisas görs på ett riktigt sätt men det vore inte fel att veta vad vi får betala på priserna för de fester och de representation som bolagen har. Den finns där och allt betalas av någon annan
                         
                                        

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *