Sverige är ett land som dras i sär med ökade klyftor

Jag har tagit upp deet gång på gång i denna blogg att kyftorna i Sverige bara ökar och ökar. Det är den gamla klassiska högerpolitiken som får sigg genom slag. Den fattigaste 10 delen har fått 1,6 % ökning av realinkomsten mendan den rikaste har fått sin realinkomst ökad med 63 % på samma tid.

Då är det självklart att det uppstår orättvisor. Eftersom det är i procent kan man ju tänka sig hur mycket mera det är i kronor och ören. Anders Borg slår sig för brösttet om ekonomin men det finns ju oerhört stora skulder hos bankerna på den privata sidan och det kan sätta banksystemet i gungning.

Det här finns mer att läsa i en artikel som jag läst nu på morgonen och du ser vad jag menar genom att klicka på den här länken, men se det gick inte utan länken hittar du i min kommentar. Jag kan inte lägga in den

Jag tror det är fel väg att gå och är inte bra på längre sikt med ökade klyftor. till detta kommer att välfärden dessutom blivit sämre för de som har det sämst ställt, de sjuka de arbetslösa och våra ungdomar som inte får något jobb alls

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *