Almedalen: Måndag och dagens ledare

Svenskarnas Parti tar fortfarande plats på Almedalsveckan. Det är såklart helt enormt problematiskt. De är inte ett demokratiskt parti och de utövar och förespråkar våld mot de som tycker annorlunda. Besökare är rädd för att gå ute själv om kvällen, på grund av hudfärg eller politiskt åskådning. Kommentarerna till dagens ledare (som går att läsa här) säger att min kritik mot bla polisen är orättvis. Alla ska ha tillstånd att demonstrera och göra sin röst hörd.

Kanske är det så, kanske inte. När någons rättigheter inkräktar på min frihet faller det argumentet. Någons frihet ska aldrig minska någon annans frihet, det är i grund och botten grundpelaren till ett fritt samhälle. Almedalen är inte något fri arena. Inte som det är här och nu. Två saker önskar jag inte fanns, partier i samma kategori som svenskarnas parti och spindlar.

Annars är det fint väder här i almedalen, finare än vad de har varit under min vistelse hittils på Gotland. Jag kan ha fått ca. 10 minuters sol på min kropp när jag gick till bilen, och jises vad jag njöt.

Idag är det Kristdemokraternas dag. Det ska bli kul och intressant att höra vad de säger om det svenska samhället och om den samhällsutveckling som har blivit de senaste åtta åren i Göran Hägglunds almedalstal klockan sju.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *