Dagens ledare och kommentarer

Dagens ledare handlar om Kristdemokraterna och att jag kommer med ett nytt förslag till partiet. De borde bli PMF, partiet mot förändring. I ledarkrönikan skriver jag att det skulle vara upplyftande att Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna skulle kunna stänga in sig i sin stillastående bubbla för att distansera sig och starta det gemensamma partiet Partiet Mot Förändring som helt enkelt inte vill göra något nytt med samhället utan låta det stå och stampa. Jag skriver att i den sammanslagningen ska de kristna värderingarna och den nationalism och rasism ha nolltolerans.

Det som är obehagligt i sammanhanget är hur KDU och SDU redan idag står varandra nära. Jag vill bara förtydliga att jag är oerhört emot en partipolitik som förespråkar den traditionalism som både SD och KD står för. Jag är också fullt medveten om hur extremt problematiskt det är att förlöjliga reella problem, så som kvinnohat och rasism.

Min tanke är alltså inte att förlöjliga eller trivialisera den här typen av problematik utan mitt syfte är helt och hållet att försöka kategorisera upp politiken och göra den mer lättförstådd, inte att förminska problemen.

Linda

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *