Boktips! ”Vår kamp”

Efter har feminismen gått för långt- fiaskot har nio författare skrivit var sin novell på ämnet feminism och på vad feminismen står idag. Har den gått för långt?

I en novell får vi möta kvinnorna som ville bort från tillvaron de befann sig i, till nya länder, nya yrken nya möten och vilken inverkan abortförbud har på människors liv.

I en novell får vi möta hon som till slut säger stopp och i en annan hon som låtsas svimma och sätter sig med sin gravida och svullna kropp på mannen som tagit den sista platsen på bussen. ”Ta av dig offerkoftan”, sa han innan han blev mos. Vi får möta hon som sa ”tack att du inte tafsade” till han som bara kollade på när de andra pojkarna höll hennes hår med våld för att kunna ta på hennes bröst och vi får träffa hon som inte får komma in på klubben för tjejer, för hon inte föddes med slida.

hejhej

Nio noveller av Emy Abrahamson, Helena Dahlgren, Anna Jörgensdotter, Jens Klintgaard, Katarina Mazetti, Anna Ringberg, Julia Svanberg, Vio Szabo och Anna Winberg. Jag lånade mitt exemplar på biblioteket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *