Birro och Zlatan

marcus_1_1.jpgTisdag 31 augusti kl 09.41
Marcus Birro skrev i en krönika att han bad till Gud om Zlatan.
Nu anklagas han för lögn.
Rapporteringen kring fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovics övergång från Barcelona till AC Milan har varit hysterisk och utan tvekan överdriven. Visst är det en stor idrottshändelse, men trots allt handlar det enbart om en fotbollsspelare som har tjänat miljoners miljoner i Spanien och nu tvingas tjäna miljoners miljoner i Italien.
Krönikörerna har slagit knut på sig själva och lite väl ofta har Zlatan framställts som Gud och Barcelonas tränare Pep Guardiola har liknats vid Djävulen. Jag tänker då på till exempel Johan Esk i DN.
Själv tycker jag att Robert Laul i Aftonbladet har haft den mest jordnära och korrekta analysen och i Expressen läser jag gärna Marcus Birro, främst för hans härliga förmåga att bolla med orden.
I sin krönika berättade Birro att han i våras gått in i en kyrka i Milano och bett att Zlatan skulle återvända till Italien.
Nu anklagas han för lögn, bland annat av Fotbollskanalen.se:s bloggare Ola Wiklander. Han tror att Birro fabricerat historien och att det inte är trovärdigt.
Birro slår ifrån sig. Till Resume.se säger han.
– Det där är inget konstigt. Jag har gjort betydligt mer pinsammare saker än så. I all enkelhet var det en bön i stillhet och det är en sann historia.
Han förstår inte varför Wiklander anklagar honom.
– Han kanske är sur för att han har färre läsare.
Matchen är avgjord.
1-0 till Birro.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *