Vila i frid, Margot!

margot_2.jpgLördag 4 september kl 13.09
Jag har aldrig känt Margot Wikström personligen.
Men jag har alltid haft stor respekt för henne.
Ni har garanterat hört uttrycket ”Margots tuttar” om de två punkthus som finns på Sandahöjd i Umeå. De båda husen syns på långt avstånd och har blivit klassiska riktmärken i Umeå. Det var inför bomässan ”Bo 87” som området byggdes och Margot Wikström var en av de drivande bakom projektet.
När hon var i makten var jag ung och grön journalist. Eftersom jag främst jobbade på sportredaktionen då hade jag sällan kontakt med henne. Men jag fuskade även på allmänna redaktionen och det hände att det ingick i jobbet att kontakta henne.
De få gånger jag skulle ringa henne var jag alltid lika nervös. För hon var karismatisk och ingav oerhörd respekt. Jag var helt enkelt rädd att göra bort mig inför henne.
Rädslan visade sig vara obefogad. De få gånger jag pratade med henne var hon ytterst korrekt, men också tillmötesgående. Trots min nervositet mötte hon även en grön journalist med respekt.
I morse avled Margot Wikström.
Hon var utan tvekan en av de största socialdemokratiska profilerna. Dessutom var hon historisk genom att som första kvinna inneha posten som kommunstyrelsens ordförande i Umeå.
Frid över hennes minne!

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *