Ett frivilligt slaveri

FOTO: SCANPIX

Fredag 19 november kl 13.40
Den kände it-entreprenören Johan Staël von Holstein går till attack mot Facebook.
Nu lanserar han en gratistjänst som svar på ”det digitala slaveriet”.
Staël von Holstein, som tidigare hette Persson i efternamn, föddes 1963 i Halmstad enligt Wikipedia. Han grundade Icon Medialab och Speed Ventures och var även med och startade Letsbuyit.com. Han har dessutom varit vd för Iqube.
Jag läser i en artikel i e24.se att han nu går till angrepp mot Facebook.
– Det här måste få ett slut. Vi måste själva ta kontroll över vår digitala identitet istället för att ge bort den till sådana som Mark Zuckerberg, säger han i intervjun.
I artikeln står det att Staël von Holstein, som numera är bosatt i Singapore i veckan ägnade hela 45 minuter av en presskonferens till att såga digitala nätverk i allmänhet och Facebook i synnerhet.
– Jag har 5 000 kontakter och 75 procent av det jag gör på Facebook är arbetsrelaterat och jag är ju i praktiken gisslan hos Facebook, säger han i intervjun.
Därför tänker han nu lansera en ny gratis digital tjänst där användarna kan lagra sitt egenproducerade material på en egen plattform
– Din digitala identitet har ett värde och antingen ger vi bort detta eller så tar vi tillbaka kontrollen över det och då är det här ett sätt att göra det, säger Staël von Holstein.
Staël von Holsteins nya idé är säkert intressant.
Men frågan kvarstår ändå. Om han nu är så sur på Facebook varför är han överhuvudtaget med?
Jag kanske inte förstår grejen, men det enklaste är väl bara att radera Facebook-kontot.
Det ”digitala slaveriet” är trots allt helt frivilligt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *