En idol skyller inte på andra

FOTO:SCANPIX

Lördag 20 november kl 22.20
Idol-Jay har, som bekant, åkt fast i ett drogtest.
Han skyller på dåliga människor.
Jag undrar hur bra de tycker Jay är.
Jay Smith är den person i årets upplaga av Idol som – enligt det jag har sett – är den bäste. Han har bäst röst och starkast star quality.
Tyvärr har han redan tagit efter vissa rockstjärnor lite väl mycket.
Tidningen NSD skriver att Luleåpolisen fick ett tips rörande Jay Smith när idolerna besökte Luleå. Det resulterade i att han fick lämna ett urinprov som visade att han använt narkotika.
I en intervju i Aftonbladet berättar Jay Smith att han rökte hasch helgen innan han lämnade det positiva urinprovet.
– Jag var ute och var berusad. Då träffade jag människor jag kände sedan innan som inte är bra människor. Då blev det att jag rökte hasch, säger Jay till Aftonbladet.
Jay Smith är nu misstänkt för ringa narkotikabrott och idol-glorian har förstås halkat rejält på sned.
Ett misstag kan alla göra och haschrökandet får sorteras under ett korkat och omoget misstag som går att förlåta.
Det är lite knepigare att förhålla sig till att Jay skyller på ”människor som inte är bra”. Jag antar att dessa människor inte tycker att Jay är speciellt bra heller.
En riktigt bra idol och förebild skyller inte sina misstag på andra.

2 kommentarer

  1. Helt rätt att skylla på sina ”dåliga” vänner låter dåligt.Sen är det konstigt att Tv 4 vill ha kvar han i tävlingen när han bryttigt mot reglerna. sen att nån ringer från Helsingborg till polisen i Luleå och att dem gör en Knark test låter ännu dummare !! Det tycker jag låter som en kalle anka historia från nåt håll !

  2. Det är klart att du har rätt i att en ”riktigt bra idol och förebild skyller inte sina misstag på andra”. Det är dock lätt för många människor att falla i fällan och försvara sitt agerande genom att skylla på andra. Tror inte att Jay är speciellt mediatränad och det kan nog vara en trolig orsak till att han svarade så dumt.

    Sedan måste jag säga att jag tycker att det är mycket bra att blivande artister som Jay och även etablerade artister och kända människor behandlas som alla andra inför lagen i Sverige. Det kommer ständigt in tips till polisen om människor som brukar narkotika och alla tips ska följas upp oavsett vem det handlar om.

    Det är i sig inte ett säkert tecken på avundsjuka att någon lämnar tips till polisen, utan det kan vara en människa med stort rättspatos och det är de människorna som hjälper polisen att lyckas med sitt uppdrag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *