Vilks förtjänar aktivt stöd

FOTO: SCANPIX

Torsdag 25 november kl 14.20
Konstnären Lars Vilks lever under ständiga hot
I en nyinspelad film kommer ytterligare ett brutalt mordhot.
Ända sedan den världskända teckningen på rondellhunden har Lars Vilks tvingats vara på sin vakt. Nu läser jag i Expressen om nya dödshot, uttalade på svenska.
En man som kallar sig Abu Zaid uttalar sig på en film som är inspelad i Somalia. Zaid tillhör terrororganisationen al-Shabab.
Zaid säger att organisationen inte har glömt vad Lars Vilks har gjort. Han hotar Vilks med halshuggning och uppmanar sina ”bröder och systrar” att döda ”den där hunden”.
Expressen skriver att Säpo nu har inlett en förundersökning.
Lars Vilks provokativa konst är ifrågasatt och han har märkligt nog inte fått fullt stöd hos tunga aktörer som till exempel Publicistklubben och Pressombudsmannen.
Jag tycker precis som Paulina Neuding och Johan Lundberg skrev i en debattartikel i Dagens Nyheter:
”Vi ser med oro på hur en stor del av det svenska etablissemanget sviker yttrandefriheten och upplysningens värderingar i fallet Lars Vilks.”
Man kan tycka vad man vill om Vilks konst, men det är viktigt att försvara hans rätt att uttrycka den.
Lars Vilks förtjänar därför utan tvekan ett aktivt stöd.

1 kommentarer

  1. Ja såhär går det efter att år efter år basunerat ut att ”vi kan inte kritisera invandrare eller invandring, dom gör inga fel”. Vem vågar kritisera en invandrare i dagsläget? Inte undra på att invandrarungdomarna kallar ultras chaufförer för rasister när dom inte tillåter dom att åka gratis på Umeå Lokalbussar. Dom vågar ju inte säga emot. Så grattis gammelmedia, ni har lyckats. Vi har inte längre yttrandefrihet i Sverige!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *