En intressant uppdatering

Mikael Damberg har gjort en intressant statusuppdatering på Facebook. FOTO: SCANPIX

Fredag 18 februari kl 10.15
Hur gör man om man vill berätta att man är redo att ta över som ledare för Socialdemokraterna?
Ja, man kan ju alltid använda Facebook.
Vem ska ta över efter Mona Sahlin? Frågan har mer eller mindre utvecklats till en politisk såpa.
Den ena kandidaten efter den andra har lanserats och vissa socialdemokrater drömmer till och med om en comeback av den gamle partiledaren Göran Persson.
Mikael Damberg, född 13 oktober 1971 i Solna, är en av dem som nämnts i spekulationerna. Han har varit riksdagsledamot sedan 2002 och har dessutom ett förflutet som ordförande för SSU, detta åren 1999-2003.
Frågan är om Damberg varit villig att kandidera som partiledare. Nu verkar det som om han är beredd att ge sig in i kampen.
Så här skriver han nämligen på sin logg på Facebook:
”Till alla er som mailat eller FBat om att ni vill se mig som ny partiledare och undrar om jag vill och ställer upp. Jag vill verkligen vara med och ta ansvar för den nystart som partiet behöver. Hur jag bäst kan göra nytta och vilken roll jag kan spela är det andra som får avgöra.”
Nyheten är förstås intressant rent politiskt, men den är också intressant på så sätt att den på nytt bevisar vilken framträdande roll de sociala medierna numera har när det gäller nyhetsförmedling.
Källor till Aftonbladet säger att det nu står mellan Thomas Östros, Mikael Damberg och Tomas Eneroth när det gäller ledarskapet för Socialdemokraterna.
Vad hände med de kvinnliga kandidaterna.
Vart tog de vägen?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *