Djurgården agerar fegt

Fredag 1 april kl 14.05
En snygg video är det – och sången är mäktig.
Ändå blev allt så fel.
Nu stoppar Djurgården den egna reklamfilmen inför den allsvenska premiären.
Klubben är helt enkelt feg.
Utåt sett visar filmen supporterkulturen från sin allra bästa sida. En massa olika människor samlas för en gemensam sak och sjunger  ”Nu grönskar det” medryckande, kraftfullt och vackert.
Det är en fin upplevelse.
Men.
– Det var en bra tanke som blev väldigt fel. Det var ogenomtänkt, säger klubbens ordförande Tommy Jacobsson till Expressen.
I går publicerades reklamfilmen på Djurgårdens officiella hemsida.
Nu har den plockats bort.
Några personer som medverkar i filmen sägs nämligen vara kända huliganer.
Djurgårdens kanslichef Patrik Asplund är initiativtagare till filmen.
–Ingen av de medverkande är avstängd och vad folk gjort tidigare är inget vi kan lasta dem för. Vi skulle aldrig ta med någon som jag anser vara aktiv. Det skulle aldrig ske, säger han till Expressen.
Att Djurgården nu får kalla fötter och tar bort filmen visar egentligen bara hur svårt många idrottsklubbar har att hantera sina egna supportrar.
I filmen finns absolut inga våldstendenser. Den är enbart fylld med glädje och värme. Det visar ett antal entusiaster som känner glöd och kärlek till sin klubb.
Jag förstår förstås att Djurgården inte vill förknippas med huliganism, men jag förstår heller inte varför klubben stoppar en film som visar gemenskap, värme och på så sätt motverkar allt som förknippas med huliganism.
En sådan film ska uppmuntras och inte stoppas.
Djurgårdens agerande i det här fallet är ett tecken på att klubben är feg och inte vet hur den ska hantera sina egna supportrar.
Det agerandet förlorar både Djurgården som klubb och dess supportrar på.

youtube::XNPHtd2hd3M::

19 kommentarer

  1. Niklas: Då borde DIF rimligen gått ut med att det var där skon klämde. Nu agerade DIF istället fegt och blidkade PK-media genom att köra med ”huligankortet”.

  2. Bra skrivet, håller med.
    Många Djurgårdare känner sig besvikna över detta. Personerna i reklamfilmen var kända profiler inom supporterleden, och spenderade 3 ½ timme i kylan utan betalning för deras kärlek till Djurgårn. Känns sjukt taskigt mot dem. Om det nu var så att det var adidas som tryckte på tycker jag att ledningen borde gått ut med det istället för huligangrejen.

  3. Mycket bra skrivet! Detta är exakt det som nästan alla Djurgårdare känner i detta fall. Tillsammans är vi Djurgårdsfamiljen!

  4. Hörde att en av anledningarna att filmen togs ner var för att många som var med i filmen hade ringt Dif ang medias huligan attack och sagt att dom inte vill känna sig utpekade till dom alls inte är, visst någon av grabbarna där kanske inte är av den snällaste sorten, men dom flesta är helt vanliga människor som nu har blivit profilerade som huliganer mot sin vilja, om det nu stämmer säger jag att dif gör rätt som tar bort filmen och media som gör fel..

  5. Mycket bra skrivet tack för att någon ser längre än näsan räcker. Tommy Jacobson är en fegis som inte vågar stå på sig när det blåser. Det här är tyvärr jätte tråkigt då Tommy och styrelsen väljer att splittra Djurgårdsfamiljen ett par dagar innan premiären och det fetaste derbyt på många år. Nu när vi ska ladda upp och sluta ihop våra led och åka till solna för att slå aik händer det här. TRIST !!!

  6. Bra skrivet. Håller med. Även om det är en ripoff tycker jag det är en bra reklam. (Fast jag fattar om Adidas inte blir nöjda när de kör en Puma-reklam) Dessutom skitlöjligt att hålla på och klanka på att det eventuellt är med huliganer i videon. Ska vi försöka få in dem i samhället igen eller ska de bara stötas bort? (Om det nu är huliganer)

    Sen är det väl bra om de syns så mycket som möjligt, så att polisen känner igen dem, om det nu är huliganer???

    Menmen, kvällstidningarna bestämmer vad som är ok. EXTRAEXTRA, bilder på mördade Eva, bara i Expressen. OK? Japp. Musikvideo med påstådda huliganer? Upprörande. Måste fördömas.

  7. Tycker nästan att det är lite sött att en journalist i Västerbottens folkblad engagerar sig… ett säkert sätt att driva trafik till hemsidan i dessa dagar när fler stockholmare än någonsin tidigare bryr sig om vad som står i Västerbottens folkblad. Säger inte att det är fel – bara lite cyniskt…

  8. Tänk att det krävs en norrlänning för att någon i media ska yttra sunda åsikter om detta. Mycket bra, man blir glad som fotbollssupporter när man läser sådant här!

  9. ..som Djurgårdare tycker jag att det är YTTERST märkligt att man ser filmen på det sättet. ’ogenomtänkt’? Det är en härlig liten film som gör att håret ställer sig upp på armarna! DIF! Alltid, Oavsett, Överallt!!!! <3 Bra artikel btw.. Huvudet på spiken!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *