#fyllebikten en ny succé

Tisdag 12 april kl 08.00
#Prataomdet blev en succé på twitter.
Nu upplever vi en liknande framgång för #fyllebikten.
Hashtaggen har skapats för att lansera en ny och alkoholfri nattklubb i Stockholm.
För er som inte känner till twitter är en så kallad hashtagg en ämnesmarkering som används på twitter. Den används för att samla allt som skrivs om ett visst ämne. Om man till exempel söker på #iphone får man upp allt som skrivits och markerats med just hashtaggen #iphone.
Men nu handlar det om #fyllebikten, en hashtagg där människor biktar sig och berättar om sina upplevelser – främst negativa – när det handlar om intag av alkohol.
För en tid sedan fanns det en omskriven och populär hashtagg som hette #prataomdet. Där berättade människor om våld, tvång och olust i samband med sexuella upplevelser.
Den gjorde att många vågade berätta om det de blivit utsatta för och också att många kände stöd av andras berättelser.
Men nu är det alltså #fyllebikten som är riktigt het på twiter. Allt har dragits igång för att lansera premiären för Klubb Sobeer, den första helt alkoholfria nattklubben i Stockholm.
– Det är för att få folk att prata om hur alkoholen påverkar oss när vi är ute, säger Cissi Wallin, en av initiativtagarna, till Resume.se.
Fredag 22 april är det premiär för klubben som är belägen på Närkesgatan i Stockholm.
Endast alkoholfria alternativ kommer att serveras i baren.
– Det ska vara ett alternativ. Oavsett vilken relation man har till alkohol så är man välkommen för att testa på en alkoholfri kväll, säger Cissi Wallin.
Jag gillar alternativ och valmöjligheter.
Därför tycker jag om satsningen på den här alkoholfria nattklubben.
Dessutom gillar jag #fyllebikten, precis på samma sätt som jag gillar #prataomdet.
Bägge är nämligen oerhört viktiga när det gäller att få igång samtalen och debatten kring svåra och tabulelagda ämnen och just twitter är ett alldeles utmärkt forum för dialog mellan människor.
Samtalen öppnar ögon. De spränger gränser. De frigör.
Det är gott.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *