Härligt drag i Vilhelmina!

Malin Lindberg från vår marknadsavdelning pratar med en av 150 personer på Coop i Vilhelmina.

Onsdag 23 november klockan 16.00
I dag har vår inlandsturné stoppat till i Vilhelmina.
Det var ett härligt drag på Coop.
Under 90 minuter hann vi prata med – och dela ut påsar till – hela 150 personer.
Folkbladet är starkt i Vilhelmina.
Det fick vi ett tydligt bevis på i dag när vi var på plats på Coop för att visa upp vårt förslag till ny form och struktur på Folkbladet. Tanken är att den omgjorda tidning ska komma ut i februari/mars. Läsarnas åsikter är vägledande och därför är denna resa så oerhört viktig.
Många av de personer vi träffade i Vilhelmina var oerhört intresserade och många hade också redan läst den här artikeln av vår reporter David Sandström. David fick för övrigt fick mycket välförtjänt beröm av många av de personer vi träffade.
David Sandström är vår reporter på plats i Vilhelmina. Tillsammans med våra övriga inlandsreportrar, Jessica Tjällman och Maria Linné gör han ett mycket bra jobb och det är roligt att många av våra läsare uppskattar detta – och även att vår sportredaktion också är duktig på att skriva om idrotten i inlandet och om mångas stora favoritlag, Skellefteå AIK.
Många av de personer vi träffade i Vilhelmina sade att de är nöjda med Folkbladet – även om de önskar ännu mer material från inlandet. Tanken med Folkbladets nya form är bland annat att vi ska lyfta fram nyheter från hela Västerbotten på ett bättre sätt i framtiden. Detta budskap uppskattades av många.
– Fast formen på tidningen spelar ingen roll. Det är innehållet som är det viktiga. Bara ni inte ändrar i innehållet är jag nöjd, som en person sade.
Under dagen hann vi få många värdefulla synpunkter av de 150 personer vi träffade. Samtliga fick en tygkasse, med folkbladet.nu:s logga. Kassen innehåller provtrycket av vårt förslag till ny tidning samt även information om hur man kan gå med i vår läsarpanel – ta chansen att gå med i den du också!
Jag är mycket glad över alla värdefulla synpunkter i Vilhelmina
I kväll träffar vi läsare på Folkets hus i Vilhelmina. Det ska bli oerhört roligt! Vi hoppas att det blir en lika trevlig kväll som den i Storuman i går.
I morgon drar vår resa vidare till Lycksele. I morgon är vi på Coop i Lycksele 13.00-15.00 och i morgon kväll träffar vi läsare på Folkets hus i Lycksele.
Följ våra ständiga uppdateringar kring resan och omgörningen av tidningen på tidningsbloggen.
Där kan ni bland annat se bilder från dagen och höra en kort intervju med mig.
Men ni kan också se att det inte alltid är lätt att göra en tidningsblogg.
Ta bara den här intervjun med vår layoutchef Hampus Råde som exempel.
När ni lyssnar på Rådes berättelse om det försvunna bagaget måste ni tyvärr hålla datorn uppochner…
För övrigt är jag väldigt glad över att Folkbladets initiativ till läsarkontakt uppmärksammas. Det ser jag inte minst på hur många som följer tidningsbloggen samt att det länkas om detta på Facebook och twitter.
Det här blogginlägget av Petra Liuski gjorde mig extra glad.
Så här skriver Petra Liuski bland annat:
”Sådant här gör mig glad. Riktigt glad! Att en tidning vill ha med läsarna i utvecklingen på ett genuint och nära sätt. Här vill man för vår andratidning i Västerbotten (VF) höra vad läsarna tycker om ett nytt förslag på form och innehåll. Hallelulja!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *