Stort tack, Vilhelmina!

Raul Danielsson är född 1917. Samma år som Folkbladet grundades. Här bläddrar han i vårt förslag till nya Folkbladet

Torsdag 24 november klockan 09.05
Raul Danielsson. Han är född 1917.
Han är med andra ord jämngammal med Folkbladet.
I går träffade vi honom och många andra på Folkets hus i Vilhelmina.
Det blev en mycket givande kväll.
När vi gjorde vår presentation av vårt förslag till ny form av Folkbladet i Folkets hus i Vilhelmina mötte vi en mycket engagerad läsarskara. Den ställde relevanta frågor och gav oss många viktiga synpunkter som vi nu tar med oss.
De allra flesta på plats är nöjda med tidningen i dag – och tyckte också att vårt förslag på en omgjord tidning ser bra ut, även om det kommer att ta tid att vänja sig.
Det intressant var också att samtliga på plats tyckte att vi kunde slopa både börssidan och vår Sverige/Världen-sida. De vill hellre läsa nyheter från Västerbotten.
Det rådde också lite delade meningar kring de fyra tv-sidor, med veckans tablåer, som vi har i Äntligen Fredag varje vecka. Många tyckte att vi kunde ta bort dem – andra vill absolut ha kvar dem. Ungefär så ser också resultatet ut av de läsarundersökningar som vi hittills gjort kring just tv-sidorna i Äntligen Fredag.
Vi på Folkbladet har planer på att ta bort dessa fyra tv-sidor för att istället satsa mer på de dagliga tv-sidorna. Vad tycker ni om det förslaget? Kom gärna med era kommentarer!
Många Vilhelminaprofiler var på plats i Vilhelmina. KG Abramsson, Kenna Lindström, Jörgen Forsman, Ann-Sofie Gavelin, travintresserade Tyra Hansson som tycker att vi har för liten text i vår spelservice, Raul Danielsson och många fler.
Raul Danielsson går långa promenader varje dag. Det är imponerande med tanke på att Raul är född 1917, det vill säga samma år som Folkbladet grundades.
Raul behöver ingen redesign.
Det behöver däremot Folkbladet.
– Den nya tidningen känns fräsch. Det behövs en förändring, allt annat förändras ju. Den nya tidningen är ett steg i rätt riktning, sade en av åhörarna i går.
Stort tack för era värdefulla synpunkter, Vilhelmina!
Efter dragningen på Folkets hus åkte jag och vår layoutchef Hampus Råde hem till Nisse Fahlén (bilden), för att se Champions League-matchen mellan Milan och Barcelona.
Nisse är lärare i Vilhelmina. Men han är också en mycket skicklig musiker, som Folkbladet skrivit om tidigare.
Under besöket hos honom fick vi en underbar och exklusiv konsert hemma hos Nisse. Lyssna på en av låtarna på vår tidningsblogg, där du även kan följa med på vår resa i inlandet och arbetet med omgörningen av tidningen. Jag lägger också upp ett klipp med Nisses mest kända låt, ”Vilhelminas pojkar”, här nedan.
Nu går vår resa vidare till Lycksele.
I dag är vi på Coop klockan 13.00-15.00.
I kväll är vi på Folkets hus i Lycksele.
Välkomna! Vi behöver era åsikter! De är vägledande för oss.!
Ta också chansen att gå med i vår läsarpanel och gör din röst hörd!

youtube::PByXDxR11B4::

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *