Stort engagemang för Helmer Holm

Alla korvförsäljare i Umeå måste nu ha enhetliga korvvagnar. Helmer Holm säger att han inte kan ha de nya vagnarna av hälskoskäl. Engagemanget för honom är stort. Foto: MAGNUS JOHANSSON

Fredag 27 maj klockan 22.05
Helmer Holm och hans korvvagn är en del av Umeås stadsbild.
Nu finns det risk att han försvinner på grund av ett politiskt beslut.
Frågan har orsakat stort engagemang på folkbladet.nu i dag. Dessutom har en Facebook-grupp startas. I morgon hålls en manifestation för Helmer Holm.
Folkbladets reporter Hans Forsman skriver om Helmer Holm i Folkbladet i dag. Artikeln är den klart mest lästa och kommenterade på vår sajt i dag.
Ett tidigare beslut i Tekniska nämnden gör gällande att de korvhandlare som har sina platser mellan Rådhustorget och Renmarkstorget ska ha enhetliga korvvagnar i framtiden. Alla måste nu ha en öppen korvvagn som kommunen tagit fram.
Helmer Holm själv hävdar att han inte kan arbeta i den nya vagnen på grund av hälsoskäl. Nu riskerar han bokstavligen att frysas ut.
Historien om Helmer Holm engagerar Umeåborna. Nu har en Facebook-grupp startats.
I morgon hålls till och med en manifestation mot de kommunala korvvagnarna, detta på Rådhustorget.
Varför korvförsäljarna absolut måste ha öppna enhetliga korvvagnar har jag svårt att begripa. Jag har svårt att förstå att det ens är en fråga som förs upp på politisk nivå.
Helmer Holm och hans korvvagn är en del av Umeås stadsbild.
Låt det förbli så.
Mångfald är alltid betydligt vackrare än likriktning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *