Det bästa om Bo Hansson är redan sagt

Måndag 8 oktober klockan 11.40
Jag hade tänkt att skriva om legendaren Bo Hansson i dag.
Innan jag börjar skriva läste jag Niklas Orrenius krönika i Expressen.
Det räckte. I den fann att allt jag känner redan var sagt.
Jag hoppas att ni har läst Niklas Orrenius krönika i Expressen. Om inte kan ni göra det här. Om ni redan har läst den rekommenderar jag att ni läser den ett varv till.
Bo Hansson är en legendarisk tv-kommentarer.
I helgen satt han och muttrade om svartingar under AIK:s match mot Gefle i Allsvenskan. Han var på plats på Råsunda och frös. Därför blev han insläppt i radiostudion av gamle kompisen Mats Strandberg, som sände webbradio. Problemet var att Hanssons muttrande om svartingar hördes i sändning. Hansson inser att det var fel att hans ord gick ut i sändning, men han inser inte att ordet svarting är fel att använda. Han förstår inte ens att det kan upplevas som kränkande.
Det är förstås ett problem att Bo Hansson inte förstår det.
Men problemet med rasismen är så mycket större och allvarligare än så.
Det är det Niklas Orrenius beskriver så balanserat, så klokt och så klockrent.

 

4 kommentarer

  1. ….men han inser inte att ordet svarting är fel att använda.

    Förstår du att folk reagerar?
    – Ja, numera är det tydligen väldigt allvarligt.

    ?!?!?!?!?!?!?!?!?!

  2. Boose Hansson borde ha bättre vett när han sitter och komenterar fotboll och hans ordval är dumt. Men Svt och SR (den påtvingade medians) dubbla måttstockar som är förvirrade för folk. Vad har de för personalpolitik. Bosse borde kanske varnas ordentligt för det han sagt, men de borde fler. Täppas på radion sa nyligen att Lars Vilks borde skylla sig själv för att han är mordhotad och att vi skattebetalare inte skulle behöva betalas för hans personskydd. Han fortsatte med att Vilks hus gärna kunde stormas av extreister om det vore så. Hur kan en som gubbe vår vara kvar. Snacka om att det är dubbla måttstockar som gäller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *