Per Olssons glöd kommer alltid att värma

Handbollsprofilen Per Olsson är död. Han sörjs närmast av sin fru och fyra barn. Foto: PER A ADSTEN

Tisdag 9 oktober klockan 09.15
Handbollsprofilen Per Olsson är död.
Minnet av honom dör aldrig.
Den glöd han förmedlade kommer alltid att värma oss.
Under tio år arbetade jag som sportjournalist på Folkbladet. Under dessa år hade jag ofta kontakt med Per Olsson i hans egenskap av handbollstränare. Varje gång jag pratade med honom var han fylld av känslor. Stundtals var han jublande glad över sitt lags framgångar. Andra gånger var han ursinnig över en domares insats eller djupt besviken efter en förlust.
Per Olsson var aldrig neutral. Han var alltid brinnande och jag har ofta beundrats över hans engagemang och jag har haft svårt att förstå hur han har fått allt att gå ihop med arbete, träningar och en stor familj. Stundtals blev det också för mycket för honom. Han gick in i väggen ett par gånger och då small det hårt. Per Olsson gick aldrig in i någonting halvhjärtat. Hade han ett uppdrag körde han på till 100 procent oavsett hur han mådde. Han var, som sagt, aldrig neutral.
Hösten 2010 drabbades Per Olsson av en elakartad tumör i huvudet. Folkbladets Tomas Ruuth skrev en artikel om hans livs tuffaste match. Du kan läsa den här. Jag skrev också ett blogginlägg om kämpen Per Olsson.
Sista gången jag pratade med Per Olsson var för mindre än två månader sedan. Han var trött, men också lugn och tacksam. Han berättade att han tog en dag i taget och han öste beröm över sjukvårdspersonalen och alla människor i sin omgivning. Han mejlade också över en insändare till mig som vi publicerade. I insändaren tackade han just vårdpersonalen.
Per Olsson blev bara 57 år gammal. Du kan läsa mer om det här i Folkbladet.
I dagens papperstidning skriver också Tomas Ruuth en känslosam, välskriven och stark krönika om hans personliga minnen av Per Olsson. Om du inte har tillgång till papperstidningen kan du även läsa krönikan i vår e-tidning.
Tomas Ruuth skriver:
”Det finns vissa människor som bara griper tag i en. Per ”Perra” Olsson var en sådan. Jag tror han kommer att sprida citat kring sig även i himlen.”
Per Olsson är död.
Hans minne lever i evighet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *