Varning för Alliansen politik 2015-2017!

 

Sveriges kommuner och Landsting (skl) publicerade den 19/12 en ny skatteprognos fram till 2017. Det är verkligen en varning för allmänheten att läsa och förstå innehållet av.

 

För i den kan vi läsa att regeringen kommer att minska statsbidragen till länets kommuner för perioden 2015-2017 med sammanlagt 137 miljoner kronor! Det kommer att drabba alla länets kommuner. Störst förlorare är Umeå med 62 miljoner. För hela landet handlar det om -5 miljarder kr. Läs själv här.

 

Så här ser tabellen ut: Minskning av statsbidrag 2015-2017 mkr.

regleringsbidrag

 

Så här skriver SKL om prognosen:

Det nyligen publicerade taxeringsutfallet visat att regeringen överskattat skatteunderlagstillväxten för 2012. För 2013 förutser Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) nu svagare utveckling än regeringen gjorde i budgetpropositionen”.

 

För Vilhelmina handlar det om minus 3,6 miljoner. Det motsvarar ca 10 anställda. Mer besparingar att vänt? Vilka kan Maria Kristoffersson tänka sig ta bort?

 

Vi måste gemensamt se till att välja bort Alliansen-SD för att rädda välfärden kvar i länets kommuner!

Man kan misstänka att det ärt de här 5 miljarderna  som moderaterna tänker sänka skatten för de mest rika 2015-2017 om man sitter kvar….

Läs mer på www.framtid2030.se.

…………………………

Ett förtydligande av de som vill kommentera. Jag kollar mot uppgiven epostadress. Är den falsk så publiceras ej inläggen. VK har gett oss bloggare rätten att redigera inläggen. Allt kränkande och det som inte har med ämnet jag tar bort tar jag bort!  De som inte vågar stå upp med sitt namn epostadress har ingen rätt att skriva här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *