Lööf (c) inte ärlig!

 

IFAU har utvärderat sänkta arbetsgivaravgifter för unga och konstaterat att det är rätt dålig jobbpolitik. AB har frågat Annie Lööf om hon säger:

 

Det är ganska välkända argument som lyfts fram. Jag kan konstatera att det skiljer mycket mellan vad forskningen säger och vad den enskilda företagaren säger när jag besöker arbetsplatser.”

 

Forskning säger en sak. Lööf något annat. Hon struntar i fakta:

 

När jag besöker glasstillverkaren utanför Eskilstuna eller när jag besöker industriföretaget hemma i Värnamo så kan de ju peka på att ”de här tre unga människorna har jag kunnat anställa tack vare att ni har halverat arbetsgivaravgiften”. Sänker man kostnaderna för att anställa innebär de ökade marginalerna att man skapar fler jobb. Jag har stor respekt för den ekonomiska forskningen och utvärderingen av detta. Men jag väljer att lyssna på Sveriges jobbskapare i det här fallet. ”

annieloof
Annie Lööf håller sig inte till sanningen om Slagsta Glass. De minskade antal anställda från 6 till 3 enligt bokslutet.

 

Men glasstillverkaren i Eskilstuna är ett väldigt dåligt exempel, ändå återkommer hon ständigt till det. I maj berättade hon att hon besökt Slagsta Glass i Eskilstuna:

 

Slagsta Glass är inget bra exempel på jobbskapande. Slagsta Glass ägs av Slagsta Kiosk och Bar, vars årsredovisning är offentlig.

 

I december 2011, precis innan arbetsgivaravgifterna och momsen sänktes, hade företaget sex anställda. Ett år senare hade de tre.

 Det är Alliansens ”jobbskapande” i kalla siffror!

 Det bidde ingenting för Slagsta Glass.

Pengarna gick nog bara i ägarnas fickor!

 Det är vi som fick betala notan för regeringens misslyckande. Arbetslösheten ökade kraftigt sedan 2006. Det är sanningen! Alliansens ”åtgärder” är misslyckanden!

 

Vem kan tänka sig att rösta på ett parti med en partiledare som inte är ärlig????

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *