En ny kille i kvarteret

Under det gångna året har vi kunnat glädjas åt en rad stimulerande släpp, som har det gemensamt att de frigjort sig från konformism och skolboksängslan. De tre klarast lysande fallen från denna period av uppryckning stavas Henok Achido, Mohammed Ali och stjärnbröderna Lorentz och M. Sakarias.

newkid.jpg

De sistnämnda ligger för övrigt också i frontlinjen för att hitta nya talanger. Newkid, en 18-åring från Uddevalla, har signats av brödernas etikett Baseline, och är även aktuell med ett mixtape, fyndigt betitlad ”Newkid on the block”. Och när det klickar finns både energi, humor och ett musikaliskt temperament som inte kan kallas för annat än lovande. Visst är det bitvis oslipat, men också ruskigt upplivande. Lyssna här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *