Första albumet blir kvar


revenge2.jpgDet första albumet man lyssnar riktigt mycket på i livet får en alldeles särskild plats.
För mig handlar det om Eurythmics ”Revenge” från 1986.

Med melodiösa låtar som ”When tomorrow comes”, ”Thorn in my side” (se den skumma videon nedan), ”Missionary man” och supersmöriga ”Miracle of love” är ”Revenge” ett starkt album.
För mig är det tveklöst höjdpunkten på Annie Lennox och Dave Stewarts samarbete i Eurythmics. Något som garanterat har att göra med att det var den första skiva jag lyssnade på riktigt ordentligt och var rejält intresserad av.
Det var första gången musiken verkligen slog an något inom en och banade väg för ett nytt intresse. Jag upptäckte givetvis i samband med detta fantastiska ”Sweet dreams (are made of this)” och sedan rullade det på.
På något plan tror jag att ”Revenge” påverkar mitt sätt att se på musik än i dag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *