Julkul med Sonic!

Beach_Boys__The___Christmas_Album___front.jpg

Redan less på radiokanalernas och varuhusens kladdiga julmusik? Var lugn: det finns andra ställen att vända sig till om man söker efter bra jullåtar. I år har tidningen Sonic lagt upp en gnistrande Spotify-spellista som håller helgerna ut.

Vad bjuds då? Ja, som sig bör inspelningar från skilda genrer, epoker och världens alla hörn. 249 stycken välljudande mandlar inalles, framsjungna av rödnästa cowboysångare, dreadlockade jamaicaner, harmonierande bröder (såsom Beach Boys, bilden ovan), välrenommerade jazzvokalister och brötiga indieband, bland mycket annat. Totalt rör det sig om tretton timmars musik, från Fountains of Wayne till Gunnar Wiklund; från José Feliciano till Josh Rouse; från Phil Spector till Pet Shop Boys. Und so weiter.

Och som bonusjulklapp skickar jag med ett fantastiskt ljudklipp där, i tur och ordning, Enrico Caruso och Jussi Björling sjunger Cantique de Noël – eller för att använda dess svenska titel: ”O helga natt”. Lyssna här.

Med dessa musiktips tillönskar jag alla läsare en synnerligen god jul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *