Baggen smittad av populism

När Guldbaggen för bästa film går till ”Män som hatar kvinnor” är det tydligt att även detta pris har drabbats av populism.

Det är visserligen inget fel på filmen men årets bästa? Både ”I taket lyser stjärnona” och ickenominerade ”Flickan” är klart bättre – plus ett antal dokumentärer.
Men när nu galor ska visa upp en vålmående bransch och locka tv-tittare gäller det att visa upp den lättsamma sidan, och då har man Biopublikens pris vilket är helt okej. Men när ett jurypris faller i samma fälla är det illavarslande.

I övrigt var det väl rätt okej priser i en riktigt kul gala. Att Claes Ljungmark, regissören Lisa Siwe, Noomi Rapace, Kjell Bergqvist, manusförfattare Ulf Malmros, fotografen Hoyte van Hoytema och ”Ebbe – the movie” vann är bra val. Att Annika Hallin inte vann kan jag möjligen uppröras över.

Därmed över till mina tips. Jag hade tippat vinnarna i tio kategorier och fick fem rätt – vilket är okej men inte alls bra. Jag får trösta mig med att jag borde ha haft rätt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *