Nytt styrkeprov av Four Tet

Kieran Hebden besitter en beundransvärd förmåga att koka ihop olika musikstilar till originella blandformer. Nu ger han ut ett nytt album under signaturen Four Tet – och det är ett riktigt styrkebesked.

De tidigare utgåvorna har omväxlande kallats folktronica, post-rock och reklambyråmusik, vilket är otillräckliga för att inte säga klumpiga etiketter. Hebdens enmansprojekt Four Tet handlar ju inte om renodling, utan om att skapa ett spräckligt sound utifrån spridda beståndsdelar. Där kraften ligger i syntesen, snarare än separata melodikrokar.

Karakteristiken stämmer mycket väl in på den aktuella skivan, ”There is love in you”. Med samplingar, percussion och levande instrument som verktyg karvar Hebden ut nya mönster på ljudpaletten, där överraskningarna skymtar fram ur det kontemplativa flöde som albumet utgör. Det är definitivt ingen lyssningsdröm för informationsstressade musikkonsumenter på jakt efter snabba kickar – men ta er tid, och jag lovar att helheten kommer att gripa tag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *