Down under

abba_h9.jpg
Jag tycker nog det är lite onaturligt att åka så långt, så länge och att allt är upp och ner där: där är det sommar och tidsskillnaden är 12 timmar. För att komma i rätt stämning har jag sett om lite australiensiska filmer.
Priscilla – Öknens drottning är en favorit, och inte bara för att det är en fin Abba-film.
(Dessutom såg jag om Lasse Hallströms Abba-The movie, och det är ju en fantastisk film).
En annan fin liten Abba-film är Muriels Wedding.
En riktig feministklassiker är My Brilliant Career från 1979 med Judy Davies och den för evigt till birollernas utkant dömde Sam Neill. Den utspelar sig på 1800-talet där Judy Davies gång på gång tackar nej till att gifta sig för att behålla sitt oberoende, och kunna arbeta och skriva.
En film jag återkommer ofta till är Picknick at Hanging Rock – Peter Weirs film från 1975, magisk, mystisk och suggestivt om tre skolflickor och deras lärare som den 14 februari år 1900 försvinner spårlöst när de besöker en klippformation med namnet Hanging Rock.

Filmer jag ALDRIG skulle se om är för övrigt Crocodile Dundee och Young Einstein.

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *