Att sälja svensk populärlitteratur

Jag har inte haft tid att titta på vare sig film eller TV men glädjande nog kan jag berätta att både ”Låt den rätte komma in” och ”Män som hatar kvinnor” snart har premiär pa biograferna i Sydney.
Naturligtvis med engelska titlar MEN inte dubbade. Jippi.

Själv har jag pratat om John Ajvide Lindqvists ”Hanteringen av Odöda” (eller ”Handling the undead” som den heter på engelska) på konferensen jag befinner mig på och folk gillade det! Folk över hela världen är intresserade av svensk samtida litteratur, svenska författare. Främst deckarförfattarna naturligtvis men också den gotiska genren som blomstrar just nu.
Jag förvandlades från en nördig akademiker till en Stolt Svensk PR-person med koll, som kan visa hur bred, spännande och flerdimensionell svensk populärlitteratur är.
Jag vet.
När jag kommer hem igen så dröjer det inte länge förrän jag åter blir en nörd. Men det är skönt så länge det varar.

John_Ajvide.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *