Böhlin i Berlin: Banksy

20105361_1.jpg

Gatukonstnären Banksy har delvis gjort sig ett namn på att vara hemlig. Därför känns det rimligt att han gör en fejkad dokumentär om en konstnär som vill göra en dokumentär om Banksy.

Okej, nu är väl Banksy inte bara känd för att vara anonym men det är en del av hans konstnärsmyt. Han är också känd för sina målningar i gatumiljö och är väl den sortens konstnär som man inte kan tycka illa om. I motsats till en del graffiti som kan väcka en hel del ilska. Så här kan hans konst se ut:

Banksy.jpg
När Banksy nu gjort filmen ”Exit through the gift shop” som visades på Berlins filmfestival arbetar han vidare på sin myt samtidigt som han ifrågasätter den. Det handlar om fransmannen Thierry Guetta som bestämt sig för att göra en dokumentär om Banksy, men resultatet blir förskräckligt. Fransmannen är dock så inspirerad av Banksy att han bestämmer sig för att själv för att bli konstnär och sätter igång att producera en megautställning.

Det är en påhittig och kul film som säger en del om konstbranschen, men den avslöjar inget om personen Banksy. Om någon nu trodde det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *