Det tragiska sagobröllopet

Det_kungliga_brOOllopet.jpg

Vad är ett sagobröllop?
Kan det vara ett påtvingat bröllop som slutar i olycka och skilsmässa?

Frågan ställs med anledning av att SVT laddar inför kronprinsessans bröllop genom att blicka tillbaka på andra ”sagobröllop”. Ett sådant är prins Charles och Diana Spencer som gifte sig 1981 och som vi kan se på tv i kväll. De gifte sig inför 3 500 gäster och 750 miljoner tv-tittare, men hur lyckligt var det?

Den 32-årige Charles var ju egentligen inte kär i 20-åriga Diana men kände sig tvungen av traditioner och konventioner. (Hade de varit muslimer hade vi kallat det för ett arrangerat bröllop och upprört sagt att sådant hör inte hemma i vår kultur…) Resultatet blev i alla fall ett olyckligt äktenskap som slutade i skilsmässa och sedan dog Ladi Diana i en bilolycka.

Men eftersom det var storslaget och påkostat med fint folk kallas det fortfarande sagobröllop. Åtminstone av SVT.
Är det inte ganska osmakligt?

1 kommentarer

  1. Ja med facit i hand kändes det lite obehagligt att se… när man vet att han redan då var kär i en annan men lovade trohet och evig kärlek till Diana..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *