Jag vill hacka lök med Plura och Mauro

M_o_P.jpg

Varför sitter jag och ser ett program där två musiker lagar mat?
Därför att jag skulle vilja vara med i det där köket.

Ja, nu inbillar jag mig inte att Plura Jonsson och Mauro Scocco skulle bjuda in mig, men grejen med TV8:s ”Mauro och Pluras kök” är ju att man vill vara med. Jag vill stå där och snacka, hacka lite lök, dricka vin och ha det allmänt trevligt.

Det är också det som är grejen med alla matprogram i tv, man vill vara med. En del vill vara som Per Morberg och daska köttet i bordet, andra vill vara ha det lika mysigt färgglatt som Leila medan det säkert finns någon som vill tävla mot kändisarna i ”Stjärnkockarna”.
De här programmen och alla tusentals kokböcker är, som Henrik Schyffert påpekade i ”Landet Brunsås”, matporr. På samma sätt som ensamma män tittar på porr och drömmer om sexuell gemenskap sitter vi där och dreglar över matprogrammen och tänker på allt vi skulle vilja göra om vi bara hade tid och lite mer kunskap.

Men om jag ändå ska välja mellan alla matprogram tar jag ändå ”Mauro och Pluras kök” för där verkar de prioritera umgänget före skötsamheten. Dessutom skulle jag gärna tävla i rockriff. ”Rebel rebel” tog jag snabbt som attan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *