Man behöver inte begripa all musik

Medan Bear Quartet spelade på Umeå Open fick jag frågan om jag tyckte det var bra.
Bra?
Är det alltid så viktigt?Jag menar, att lyssna på Bear Quartet är väl som att se en konstnär stå och måla, man vet inte om det kommer att bli ett mästerverk eller skit. Men det har sin alldeles egna kvalitet att följa processen.

Dessutom tycker jag att det är rätt kul att utsätta mig för kultur jag inte alltid begriper. De senaste veckorna har jag till exempel lyssnat rätt mycket på Miles Davis ”Bitches Brew” och även om det är en av jazzens stora skivor erkänner jag gärna att jag inte begriper den. Skulle aldrig vilja recensera den, eller analysera den. Har helt enkelt  inte tillräckligt mycket kunskap om jazz och musik.
Den här skivan tillkom när Miles Davis tyckte sig ha kört fast och ville ta sig vidare. Året var 1970 och det hände mycket inom rocken, soulen, funken som Miles Davis tog in för att till sist skapade han jazzrocken med sina musiker.
Men visste de vad de gjorde? Det tror jag inte. Det låter inte så.

Betyder det här att jag jämför Bear Qurtet med Miles Davis?
Jag tror inte det, jag vill bara säga att man inte alltid behöver veta vart musiken är på väg.

Miles_Davis_2.jpg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *