Livet är en strand

Om göteborgska jj:s sjöbrisljumma pop var det ultimata soundet sommaren 2009 så borde lagen om trenders flyktighet ge vid handen att det är något helt väsensskilt som kommer att regera denna sommar.

Just nu kan jag ändå inte tänka mig ett mer gjutet soundtrack för  tiotalets första högsommarveckor än Vanessa Paradis ”Le bon dieu est un marin”, en lättjefull, pastellig glassbägare till låt som jag trillade över här om dagen.

Lyssna på Spotify här eller på Youtube här.

Och jo, den passar utmärkt att smyga in mellan jj:s ”Let go” och Paul Simons Crazy Love pt II”. För den som ändå vill ägna sig åt sådant.

Eftersom 7:an vill vara en blogg som ger sina läsare det lilla extra så har jag även förberett en översättning av de franska ord Vanessa sjunger, klicka bara här.  Men jag kan redan nu avslöja att Gud, enligt Vanessa, är en sjöman. Liksom djävulen – även där har vi en sjöman, påstås det.

”Le dieu est un marin” finns med på Vanessa Paradis debutalbum ”M & J” från 1987. Där återfinns även ”Joe le taxi”. Också det en rätt så vass låt faktiskt, måste jag säga. Om man bara pallar plastsaxofonerna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *