Docenterna – ett ovanligt band

Band kommer och går, men Docenterna består. Helt i sin egen takt och med obruten förmåga att leverera vardagliga observationer i poplåtens form. I år ska tre stycken fyraspårs-EP släppas, och den första – Vanligt folk  – är en liten pärla. Och titelspåret har rentav, och fullt välförtjänt, blivit en radiohit.

Vari ligger då hemligheten? Ja, som så ofta är det texternas salta och kvicka vändningar, de både situationsbundna och allmänmänskliga porträtten som dröjer sig kvar. Den powerpoppiga grunden och Joppe Pihlgrens röst är ju inga märkvärdigheter i sig, men allt väcks till liv i möte med orden. Och ett annat av spåren på EP:n – ”Dom andras liv” – är ett praktexempel på en träffsäker svensk samtidsskildring. Den 22 oktober spelar kvintetten på Scharinska i Umeå, och i tanken är jag redan där.

Se videon till Vanligt folk här

Följ bandets blogg här

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *