Superstabila Superchunk

Vem sa att band hela tiden måste utvecklas? Superchunk har inte förändrat sitt uttryck under två decennier, och låter fortfarande relevanta. Med nya skivan ”Majesty shredding” (för övrigt den första på nio år) försvarar kvartetten sin höga pop-punkiga status.

Och alla som hört den här North Carolina-gruppen tidigare får exakt – och då menar jag exakt – det förväntade: skarpa riff, refränger som sliter tag i din skjortkrage och drar ut dig på indiedansgolvet, massor av ”yeah” och ”oh”, samt – inte att förglömma – en total melodisäkerhet. Det är helt enkelt en utmärkt popplatta: opretentiös, välspelad och begränsad till elva jämnstarka spår. Ett gott hantverk från ett gäng veteraner blir sällan så inspirerat som här.

Lyssna: Spotify-användare hittar albumet här.

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *