Enkla råd duger ibland


Vill du en allvarligt sökande film som problematiserar vår korta existens på detta jordeliv?
Då är kanske ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” inte rätt film.

”Lyckan, kärleken och meningen med livet” är livsfilosofi light med Julia Roberts. Det är inget märkvärdigt, men det försöker filmen inte heller vara.
Och handen på hjärtat, är det inte just den enkla filosofin man ofta eftersträvar. Den som kommer med råd för att man känner sig lite vilsen och tom trots att man vet att man tillhör världens rikaste procent. Man har inget att klaga på men är ändå inte lycklig.

Jag ser i recensionerna att de flesta inte tycker att Julia Roberts rollfigur har så mycket att klaga på. Det håller jag med om. Kan man använda ett halvår eller år för att resa runt i världen har man till exempel rätt bra ekonomi. Men det besvärliga är att man kan må dåligt trots att man inte har så mycket att må dåligt för. Vad gör man då? Tja, man kanske ser ”Lyckan, kärleken och meningen med livet” och tycker att det är en behagfull film som inte löser några problem men ändå sätter igång tankar om vad man använder sitt liv till.
Det är inte mycket, men det skadar inte heller.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *