De brittiska Rolo Tomassi

Eva Spence är liten och nätt. En Uma Thurman-skönhet i yttersta kvinnlighet. Och vad händer på scen? Hon screamar med ett odjurs oljud, kastar sig rakt in i några takters oskuldsfull sång för att återigen återgå till ett handlöst krängande i hysteriska moves. Hennes bror James Spence gör något liknande, men stannar i det vilda. Gitarristen Joe Nicholson däremot kramar sin gitarr, som vore den ett gosedjur han just öppnat på en julaftonskväll. Han fingrar rör sig i takt med de frenetiskt hamrande trummorna medan synth och bas jobbar på. Allt mathcore-energiskt och jazzade lekfullt.

Det kan tyckas spretigt. Men vad gör det när Sheffieldgruppens charm och skicklighet ännu bär namnet ungdomlig genialitet. Det här är en grupp att se live. Men kan med fördel avlyssnas på skiva tills tillfälle ges!

Rolo Tomassi bildades i Sheffield, England 2005 och har sedan dess släppt de två fullängdarna Hysterics (2008) och Cosmology (2010). . Här syns Eva Spence i en intervju tidigare i höst. Och här är deras I Love Turbulence. Kolla också in deras myspace.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *