Nergal har lämnat sjukhuset

Daniel Nordström 19 januari kl 23.55
Behemoths frontman Nergal kämpar mot sin leukemi.
Nu har han lämnat sjukhuset – och gjort ett positivt uttalande.
För mindre än ett år sedan spelade polska dödsmetall-hjältarna Behemoth på House of Metal i Umeå.
I höstas kom beskedet att bandets frontman och obestridlige ledare, 33-årige Adam ”Nergal” Darski, drabbats av leukemi.
Efter en långvarig behandling har han nu fått lämna sjukhuset i Gdansk, meddelar The Gauntlet.
Nergal har också gjort et uttalande som sajten refererar till:
”Efter närmare ett halvår av behandlingar på olika sjukhus och en bentransplantation har jag äntligen fått komma hem i riktigt god kondition. Jag mår okej med tanke på omständigheterna. Det har inte varit någon lätt tid i mitt liv, men jag har lämnat sjukhuset som en segrare. Jag har aldrig en tänkt över något annat alternativ, även om det varit tuffa stunder också.”
Nergal tackar också alla som visat sitt stöd för honom.
Nergal kommer nu att fortsätta sin återhämtning, som beräknas kunna ta flera månader.
”Först och främst måste jag åter bygga upp min kondition. Bortsett från det så är jag väldigt sugen på att spela igen. Jag har inte spelat gitarr på ett halvår så det finns mycket att ta igen. Det här året kommer att bli mycket viktigt för både mig och bandet”.

youtube::bdXc-GxKrDE::

1 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *