Pascal + Alkberg = split

I sanna punkanda gör två av Sveriges mest egensinniga och skramlig akter gemensam sak. 13 april släpper Pascal och Mattias Alkberg split-albumet ”Allt det här” på skivbolaget Novoton.
Det hela började med ett ömsesidigt tyckte för varandras musik och då de träffades vid ett flertal tillfällen på turné föddes idén om en gemensam skiva.
Så här presenteras skivan av skivbolaget:
”Pascals sida består av fem låtar, fyra egna och en cover på Peter LeMarcs ”Håll om mig”. På låten ”Allt det här” gästar Alkberg på sång. Pascals nya låtar är tyngre och träskigare än tidigare och LeMarcs ”Håll om mig” i Pascals version är olycksbådande och deppig. Pascal är fortfarande arga (på regeringen, dålig musik, folk som inte bryr sig, med mera) och kanaliserar sin ilska i musiken. Men i ilskan och det svarta finns det alltid ett ljus i form av kärlek.
Alkbergs sida består av fyra låtar, tre egna och en cover på Conny Nimmersjös ”Regnet i Södertälje”. Soundmässigt är de nya låtarna skrammligare än hans senaste skiva ”Nerverna”. Förmodligen som en reaktion till samarbetet med Pascal och Alkberg visar att han är en mästare på den här typen av musik.
Det är två generationers skrammelälskare som möts med fantastsikt resultat.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *