Tips till kvällens schlager

Niclas Holmlund, 11 februari, 06.00
Melodifestivalens andra deltävling avgörs i kväll. Jag ger mig på att tippa utgången. Så här tror jag det går i Göteborg:

Till final:
– Ulrik Munther, ”Soldiers”.
– Sonja Aldén, ”I din himmel”.

Till Andra chansen:
– Thomas Di Leva, ”Ge aldrig upp”.
– Top Cats, ”Baby Doll”.

Kommentar: Det är inte utan att man får sträcka på sig lite efter förra veckans tips. Rätt artister till final och ett rätt bland de som gick till Andra chansen. Och det jag missade till Andra chansen slutade på femte plats.
Bara att passa på att njuta för veckans tips har jag inte samma förtroende för. Det känns tveklöst som veckans startfält är jämn-are än det var i lördags. Men hur gärna jag än skulle vilja fortsätta att tippa med hjärtat tror jag att David Lindgren får det svårt. Men visst vore det kul om Ersmarkssonen fick en ny chans med sin fartiga elektrolåt. Kanske kan hans dansnummer locka några extra röster?
Annars tror jag att Aldéns och Munthers popularitet räcker och kan Thorsten Flinck gå vidare kan Di Leva det också. Sedan känns det öppet men med liten marginal får Top Cats en ny chans, i Playtonesk anda, så att säga. Ovan syns ett smakprov från David Lindgrens generalrepetition.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *