Material om och med EST

Nu kommer den äntligen, boken om den legendariska jazzgruppen EST. Med titeln ”A strange tale – Sagan om Esbjörn Svensson Trio” berättar Hans-Olov Öberg om den svenska grupp som slog långt mycket större än någon egentligen förstod.

Samtidigt släpps också albumet ”301” med improvisationer inspelade i just studio 301 i Sydney under bandets världsturné 2007.

Det är snart fyra år sedan gick Svensson bort i en dykolycka. Efter en sorgeperiod har de båda kvarstående medlemmarna hittat nya musikaliska marker. Men nu släpps alltså plattan ”301” med material där Svensson i någon mån får stå i centrum.

Boken kommer den 28 april och i väntan på den kan man med fördel lyssna på exempel från ensemblens ”301” här.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *